Menu:

Kuchyně plná španělských delikates

Vlastníte restauraci a rádi byste obměnili Váš jídelní lístek a doplnili jej o recepty ze španělské kuchyně? O španělské kuchyni je známo, že je velmi rozmanitá a disponuje bohatou chutí. Tato charakteristika je ovlivněna stravováním Arabů a Židů, kteří žili dlouhá staletí na Pyrenejském poloostrově.

V raném novověku Španělé patřili k předním objevitelům nového světa, vždyť Amerika byla po mnohá staletí tvořena španělskými koloniemi. Snad každý ví, že Španělsko na severu sousedí s Francií. Samozřejmě, že také vlivy francouzské kuchyně se promítají ve španělském stolování. Váš jídelní lístek můžete doplnit o přední španělské lahůdky, kterou je kromě paelly bezpochyby také tortilla espaňola. Hostům můžete nabídnout také hustou studenou polévku gaspacho.

Ke španělským delikatesám patří různé druhy paštik, nakládaná zelenina, vynikající mandle či luxusní turrón. K přípravě španělských pokrmů Vám poslouží kvalitní španělské potraviny, které je možné v České republice pořídit u brněnské společnosti BMC.

Z nabídkového katalogu www.bmcbrno.cz můžete k Vám do restaurace objednat španělské delikatesy prvotřídní kvality. Plody moře jako jsou kalamář, ančovičky, sardinky můžete použít na přípravu tapasu, který je možné připodobnit k českým jednohubkám. Jedná se o pikantní jednohubky, které se ve Španělsku obvykle podávají před jídlem, ale i během celého dne a hlavně večer ke sklence dobrého španělského vína nebo sherry. Tapas může být ochucen také o olivy, sušené maso nebo sýr či kousky nejrůznějšího masa. 

28. 09. 2015