Menu:

Španělské recepty

Každý kuchař vaří několik jídel, které patří k jeho nejoblíbenějším. Každý však sem tam rád vyzkouší něco nového. Zejména pak pokud získá inspiraci během dovolené v zahraničí. Česká kuchyně oproti středomořské kuchyni je mnohem méně těžce stravitelná. Také je mnohem chutnější, a co je velmi důležité, je také zdravá. Na internetu i v kuchařkách najdete mnoho typů na středomořskou kuchyni. K nejoblíbenějším středomořských kuchyním patří od nepaměti ta španělská.

Španělská kuchyně je díky svým dějinám ovlivněna arabskou a židovskou kuchyní. Patřičný vliv na ni měla také francouzská kuchyně. To je jeden z důvodů, proč je španělská kuchyně tak pestrá. Charakteristickým a současně nejužívanějším pokrmem ve Španělsku je olivový olej. Kdo navštíví Španělsko, zamiluje si zejména paellu. Tento excelentní pokrm má své kořeny ve Valencii.

Paella se připravuje v pánvi, podle které je odvozen také název tohoto jídla. Recept na lahodnou paellu nalezte na webových stránkách spanelskerecepty.cz, kde naleznete několik receptů na paellu podle jednotlivých regionů Španělska. Na webových stránkách spanelskerecepty.cz naleznete španělské recepty, které si zde můžete vyhledat například podle Vašeho oblíbeného regionu ve Španělsku.

Španělská kuchyně je vhodná také pro strávníky, kteří drží bezlepkovou dietu. Ze široké nabídky pokrmů si můžete vybrat, zda si ukuchtíte bezmasí či masitý pokrm či jestli dáte přednost španělskému dezertu, tapasu či paelle. Překvapte své blízké netradičním jídlem, které jen tak obvykle nezavítá do Vaší kuchyně, a inspirujte se recepty online.

11. 10. 2012