Objevte kouzlo španělské kuchyně
Žádná, ani ta nejmenší a nejzapadlejší restaurace, se neobejde bez ovoce a zeleniny. Aby byly pokrmy z nich chutné a vypadaly dobře, musí být každý kus opravdu čerstvý, případně zpracovaný pouze z těch nejlepších a nejchutnějších kusů. Odběr tohoto typu surovin je pak na každodenní bázi a vyžaduje opravdu mnoho práce a času. Ovoce a zelenina bývají v restauracích odebírány ve velkém množství a často se může stát, že nejsou beze zbytku využity. Na denním pořádku tak bývá vyhazování nespotřebovaných kusů, které se nestihly včas zpracovat. Bývá tedy výhodné sehnat dodavatele, který má ve svém sortimentu také tzv. gastro balení ovocei zeleniny, které je schopen pravidelně dodávat.
Při přípravě některých pokrmů není potřeba používat čerstvou zeleninu a ovoce, mohou být využity suroviny konzervované, které obvykle nepodléhají tak rychlé zkáze. Například při vaření rajčatových omáček či teplých jídel, v jejichž základu dominuje chuť rajských jablíček, mohou být použita rajčata, která již byla předem zpracována. Na trhu se objevují mezi gastro baleními zeleniny rajčatová pyré, pasírovaná rajčata, konzervovaná loupaná rajčata, krájená rajčata, ochucená krájená rajčata. Použití takto předem připravených a zpracovaných rajčat může mimo to, že zajistí skvělou chuť pokrmům, ušetřit mnoho času a práce a v konečném důsledku také peněz.
Každý provozní restaurace zná zajisté mnoho dodavatelů, kteří jsou schopni pravidelně zajišťovat takto připravené kvalitní suroviny. Někteří z nich jsou zaměřeni na produkty z konkrétních oblastí, například z Itálie nebo ze Španělska. Španělské potraviny a produkty v gastrobaleních dodává například společnost BMC Brno pod produktovou značkou Baasta. Široký sortiment výrobků, které již mnoho let dodávají předním obchodním partnerům, můžete najít na stránkách www.bassta.cz/produkty. Dlouholetí spokojení zákazníci mohou potvrdit kvalitu veškerých obchodovaných artiklů.
29. 02. 2016