Menu:

Vánoční španělská kuchyně

Otevřeli jste si novou restauraci a rádi byste Vašim hostům nabídli také některé španělské delikatesy? Také nyní v adventním čase se můžete inspirovat španělskou kuchyní. Pro španělskou štědrovečerní večeři je typický pečený krocan nebo kapoun tedy mladý, vykastrovaný a vykrmený kohout pečený v troubě s nádivkou či bez ní.

V Galicii se připravuje nádivka připravovaná z kaštanů. V Austrii je nádivka připravená z jablek a v Katalánsku ze sušených švestek, rozinek a piniových oříšků. K dalším štědrovečerním španělským pokrmům patří vánoční jehlí či kůzlečí pečeně. Setkat se můžete také s pečeným seletem nebo rybími pokrmy. Co se týče zeleniny, neměly by na jídelním stole chybět artyčoky s bešamelovou či mandlovou omáčkou a červené zelí.

Stejně jako v České republice, tak i ve Španělsku však pozvolným tempem dochází k opouštění tradic a mnozí Španělé si také rádi pochutnají na uzeném lososu, lahodných pokrmech z mořských plodů, paštikách či různých druzích zahraničních sýrů. Pokud Vás španělská kuchyně nadchla a rádi byste připravili Vašim hostům některé ze španělských pokrmů, pravděpodobně se neobejdete bez gastro balení značky Bassta.

Objednat jej můžete prostřednictvím internetového portálu www.bassta.cz, kde najdete bohatou škálu gastro balení oliv, ryb, žampionů, ovoce i zeleniny. Především s gastro balením ovoce budete maximálně spokojeni. Z ovoce si můžete objednat gastro balení ananas, broskve, hrozny, hrušky, mandarinky, meruňky i ovocný koktejl. Ke kvalitě gastro balení přispívá zejména pečlivé balení i neopakovatelná chuť.

29. 11. 2016