Menu:

Španělská kuchyně se bez ovoce neobejde

Plánujete narozeninovou oslavu a rádi byste hostům nabídli také pochoutky připravené z ovoce? Šťavnaté ovoce můžete nakoupit v internetové prodejně společnosti BMC Brno.

Co možná nevíte o ananasu

Lahodné ovocné pochoutky můžete připravit například z ananasu. Z katalogu BMC Brno je můžete objednat nakrájené na kousky nebo plátky. Ananas je pěstován v řadě tropických a teplejších subtropických zemí. Traduje se, že podle historických pramenů z roku 1493 nabídli obyvatelé ostrova Guadeloupe v Antilách ananas Kryštofu Kolumbovi. Ten jej mylně považoval za druh artyčoku. Neváhal a ananas odvezl sebou do Španělska a právě z této přímořské země se tento druh ovoce rozšířil do tropických oblastí Asie a Afriky. Společnost BMC Brno je jedním z dovozců tohoto tropického ovoce do našich končin. Zralý ananas je považován za významný zdroj vitamínu C, B1 a B6. Je také dobrým zdrojem kyseliny listové a minerálů. Obsahuje mangan, měď, draslík, hořčík a železo. Ananas se doporučuje jíst po hlavním chodu, neboť zlepšuje trávení. Ananas nachází uplatnění v teplé i studené kuchyni. Ve studené kuchyni bývá často součástí ovocných, zeleninových, těstovinových i masových salátů. Používá se také k přípravě koktejlů z mořských plodů, dortů a moučníků. Ananasem je možné ozdobit také alkoholické a nealkoholické míchané nápoje.

Dopřejte si také šťavnaté broskve

Nabídkový katalog se však rozhodně neomezuje pouze na nabídku ananasu, nýbrž v něm najdete také různě upravené broskve. Broskve jsou tvořeny vyváženým množstvím provitaminu, vitamínů skupiny B, vitaminu C a E, draslíku, hořčíku a vlákniny. Broskve je nejlepší jíst v syrovém stavu. Nalézají uplatnění také v klasické kuchyni. S velkou oblibou jsou podávány v konzumaci s drůbežím masem. Jsou doporučované také ke grilovanému vepřovému masu.

29. 01. 2018