Menu:

Kurzy vaření španělských pokrmů

Španělská kuchyně je velice zdravá, plná kvalitních produktů, čerstvé zeleniny a lahodných chutí. Neobejdete se v ní bez olivového oleje, ryb a mořských plodů, oliv či rajčat a zapomenout nesmíte ani na chutné bylinky jako je například šafrán. Tato bylinka je součástí tradičního španělského pokrmu paelly nebo grilované zeleniny. Španělé samozřejmě nevynechají ani studenou polévku gazpacho, sušené vepřové maso jamón, pikantní nakládané papričky, kalamáry nebo chobotničky. A to vše zapíjí lahodným prosluněným španělským vínem.

Španělská kuchyně se stále více dostává i na stoly jiných národností než pouze španělské. Lidé nakupují ve speciálních obchodech se středomořskými produkty, objednávají si zboží přes internet a pořádají španělské večery, pro které připravují klasické jednohubky tapas a popíjí lahodné španělské víno. Často se také přihlašují do kurzů vaření a získávají užitečné informace, které se týkají španělské gastronomie. Na internetu naleznete například kurzy vaření Brno nebo Praha, ve kterých se naučíte uvařit jedinečné originální pokrmy z různých oblastí Španělska.

Kurzy vaření v Brně pravidelně organizuje šéfkuchař Robert Janíček. Pod jeho vedením objevíte typické španělské suroviny, naučíte se zpracovávat zeleninu k vaření a uvaříte kompletní španělské menu včetně předkrmu a dezertu. Vaše rodina zajisté tyto vaše dovednosti ocení a celá večeře se stane úžasným gurmánským zážitkem.

Španělské recepty jsou poměrně jednoduché a lehké. Mnoho restaurací je zařazuje do svých jídelních lístků a hosté si je s oblibou objednávají. Středomořské pokrmy jsou navíc pro své cenné minerální látky, vitamíny a další přínosy doporučovány lékaři i odborníky na zdravou výživu.

26. 10. 2012